-
ארוחת טעימות במשק בימי רביעי
זוהי ארוחה זוגית של 10 מנות קטנות משותפות לזוג, שמאפשרת לבוא, לטעום ולהכיר מגוון רחב מהעולם הטבעוני המתפתח והמהפנט שלנו. נריה קלנטרוב שף המסעדה, עם צוות המטבח הנפלא שלנו, מרימים ערב מיוחד שכולו מנות קטנות ומדויקות עשויות חומרי גלם מיוחדים, ומייצגות את מיטב הטעמים והגסטרונומיה הטבעונית המתפתחת והחדשנית שלנו. הביאו את החברים שלכם, את […]
-
ארוחת טעימות עם שף אורח טל דדון
מתרגשים לארח את שף טל דדון המוכשר אצלנו במשק לארוחת טעימות מיוחדת! @cucina.medicina טל הוא שף, חוקר מזון, פילוסוף ומשורר. הוא אוהב לטייל, ללקט ולבשל בטבע – אבל בתל-אביב, ליד המשפחה הוא מוצא שקט ושלווה אמיתיים. בואו לקחת חלק במסע של טל – מסע של חקלאות וחומרי גלם יחודיים. מסע של חיבור בין אוכל, מדע […]
-
תשרי 23
תשרי. ואור נמוג מעט, שוכח, הרוח שב לנשום עמוק. אנו יוצאים ממערות המזגנים, ממלמלים מילות תודה רפות ומשתדלים לראות רחוק רחוק. בימים האחרונים, כמו בכל שנה – החל להצטלל משהו סביבבנו. השמיים מונחים מעלה תכולים ודוממים, השמש קצת פחות בוערת, ניחוח סתיו נישא ממרחקים; דבש גויאבות, לשד תמרים. כל הבריות שוקטות מעט עם תום הקיץ. […]
-
חג שבועות הגיגים מחשבות ואפילו תפריט חג חגיגי
תבחרו הזמנות עתידיות ותקבלו את תפריט שבועות המלא: https://shop.meshekbarzilay.co.il/shop/ המשק במושב ירקונה בואו איתנו כמה שנים אחורה. אנחנו חולפות על פני שער המתכת הצהוב בכניסה למושב ירקונה ופונות מיד לתוך המשק. מצד ימין סככת פסיפלורה משתרגת על יתדות מתכת, האוויר רווי במתיקות צוף וניחוח פרחי גויאבה, הדבורים מזמזמות שירה. משמאל חלקת כורכר ואחריה תלולית חול […]
-
תפריט פסח מהצומח – משלוחים מהמעדניה
התפריט החגיגי שלנו לפסח הוא ללא חיטה וללא גלוטן (המקום לא כשר לפסח) השנה יצא לנו ממש ממש טעים. מגלובה פלשתינאית שמגיע בסיר ג'חנון רב פעמי. מחממים לפני הסדר והופכים על צלחת הגשה והתוצאה יפיפיה ומהפנטת הטארט שוקולד החדש שלנו שמוגש בימים אלו במסעדה, עשוי מקמח טף ותבלינים וכל כך טעים שלא ישאיר אף אורח […]
-
ניקוי אביב
ניקוי אביב נעשה במשק בתקופה האביב. בדרך כלל בחודשים מרץ אפריל. החורף נגמר , האביב בפתח, מתחמם וההתחדשות בכל פינה. זהו הזמן הטבעי לנקות מהגוף שלנו רעלים, הרגלים רעים, התמכרויות, סוכרים וגלוטן ולעשות לגוף שלנו ריסטרט אחרי החורף. זה הזמן לאזן משקל, להתנקות, להרגע, להרגיש טוב יותר עם עצמינו ולהתארגן לקיץ החם שבפתח. התוכנית פשוטה, […]
-
מחשבה על השפעה וקרואסון פיסטוק טבעוני – מאת ארנה קאזין
השבוע לפני שנתיים בדיוק נעשיתי טבעונית. הפסקתי לאכול מזונות שבאים מבעלי חיים. אני יודעת שעברו שנתים כי השינוי קרה באחת – במקום מסוים, ברגע מסוים, יש תאריך. להמשך קריאה : https://how2b.co/2021/12/28/%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%94-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%a9%d7%a4%d7%a2%d7%94-%d7%95%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%9f-%d7%a4%d7%99%d7%a1%d7%98%d7%95%d7%a7-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99/
-
חגי תשרי 2020
להורדת תפריט תשרי שלנו לחצו כאן זה בכלל לא מובן מאליו שאנחנו כאן כדי להגיד לכם, שהנה עברה עוד שנה, ומתחילה אחת חדשה. זה לא מובן מאליו כי בואו נודה באמת – זו היתה (חצי) שנה מהגיהנום. אבל ממש. עד לפני חודשיים שלושה לא היה ברור אם פותחים בבוקר. ופתחנו, המון בזכותכם, קהל הלקוחות המדהים […]
-
על רגל אחת: 4 מתכונים עם פטריות
הצמחונים מכירים את הפטריות כתחליף מצוין לבשר בשל היכולת שלהן להפוך לעסיסיות ומלאות טעם בעת הבישול. אנחנו מכינים איתן ממרח, סלט, המבורגר ואפילו סטייק. יש בה משהו קריר, אירופאי כזה, בפטרייה. אמרת פטרייה, ומייד נדבק אליה "לאחר הגשם", ואתה נכנס בעיני רוחך ליער עבות טובל בעננים, נזהר שלא לרמוס במגפיך ננס חבוש מצנפת שהגיח מבית […]
-
צימוקים הם עולם ומלואו
עוגה ולחם נפלאים לט"ו בשבט: לחם צימוקים עשיר ועוגת תבלינים עם סילאן, שמכינים בלי התפחה ובמהירות שיא פירות קיץ יבשים – משמשים, תאנים ושזיפים – מסמלים את ט"ו בשבט. אבל כשמדברים על הפירות היבשים של החגים, שוכחים לפעמים את אחד האהובים שבהם – צימוקים. אלפי שנים שהאדם מייצר צימוקים. בוצרים את הענבים בקיץ ומשאירים את […]
-
חובזה אהובתי
אין כמו לצאת לשדות ולחצרות האחוריות ולמלא שקיות בחובזה בריאה ועשירה בטעמים זהו צמח ירוק, מזין ועשיר בברזל, שאפשר להכין ממנו שפע של מנות נפלאות. האם מדובר בתרד? לא ולא! 4 מתכונים של עלי חלמית הבר, המוכרת בשמה העממי חובזה: חביתה, קלצונה מוצרלה ואפילו קציצות טבעוניות עם תפוחי אדמה. כשבן זוגי הירושלמי שומע את המילה […]