אנחנו מבשלים בריא. זו תפיסת העולם שלנו.

אנחנו משתמשים ברכיבים אורגניים בלבד, ומייצרים מהם מגוון רחב של מנות בריאות, מאוזנות, צמחוניות ומזינות, שנותנות לנו תחושת שובע לאורך היום עם הרבה טעם טוב בפה. אלה השחקנים העיקריים במטבח שלנו:

פחמימות

אורז מלא עגול ובסמטי, בורגול מלא, דוחן, קוסקוס מלא, גרעיני חיטה, כוסמת, קינואה, אמרנט, גריסי פנינה, שיפון, תירס, תפוחי אדמה, בטטות, לחם לסוגיו ומיניו.

הלחמים שאנחנו אופים במסעדה עשויים מקמחים אורגניים בלבד, מחיטה המגודלת בארץ בקיבוץ שדה אליהו ונטחנת טרי טרי. אנחנו משתמשים בחיטה מלאה, בשיפון ולאחרונה התחלנו לאפות גם לחם מכוסמין.

כמה מילים על קמח כוסמין:

בן דוד קדום של החיטה, אין לו קשר לכוסמת. קשה לגידול יותר מחיטה רגילה ולכן האמרקאים במשק שנים רבות הפנו לו עורף והשקיעו בזני חיטה מתקדמים קלים יותר לגידול. בעשרים שנה האחרונות חזרו לגדל אותו באירופה וגם בארהב כי גילו את טעמו המיוחד ואת ערכיו הבריאותיים המדהימים. טעמו אגוזי יותר מחיטה רגילה, עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים, פחות גלוטן, פחות אלרגני, הרבה ויטמין B , ערך גליקמי נמוך יותר ולכן פחות משמין. בשבילנו מעבר לכל המעלות הבריאותיות הוא פשוט גיוון מרגש וטעים במיוחד . מומלץ.

חלבונים

גבינה ומוצרי חלב (חלבון מן החי). אנחנו מרבים להשתמש בגבינות ויוגורטים של קיבוץ נאות סמדר. לקיבוץ יש עדר עיזים שחי בשדות ובטבע, לא מקבל אנטיביוטיקה וגם לא הורמונים  וחי אורך חיים טבעי לחלוטין מבחינת מזון והתנהלות. חלב עיזים הינו חלב בריא וקל לעיכול בהרבה מחלב פרה, בטח ובטח כשמדובר בחלב עיזים של קיבוץ נאות סמדר.

ביצים (חלבון מן החי)

וכל השאר חלבונים מהצומח:

חומוס, עדשים למיניהן, שעועיות, טחינה, טופו, סויה, שקדים, אגוזים וגרעינים, אפונה יבשה

שומנים

חמאה (מן החי) ,שמן זית מכבישה קרה, שמן קנולה, שמן שומשום

ירקות

חסה,מלפפון, עגבניה, פלפל, אבוקדו ,שעועית ירוקה וצהובה,  אפונה טריה, דלורית,  דלעת, מנגולד (עלי סלק), תרד, ברוקולי, קישואים, כרוב, כרובית, במיה, לוף – פרסה – כרשה, בצל לבן, בצל ירוק, שום, שומר, ארטישוק, אפונה, פטריות, חציל

ירקות שורש

גזר, לפת, סלרי , צנון, דיקון – צנון ארוך לבן, סלק, קולורבי

צמחי תבלין

בזיליקום, רוקט – ארוגולה, רוקה – גרגר, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נענע, טימין, רוזמרין, מרווה, אורגנו, למון גרס, ג'ינג'ר

תבלינים:

קינמון , אגוז מוסקט, תרמיל צ'ילי לא כתוש, גרגירי כוסברה – גד, כורכום, כמון, גרגרי אניס, קצח, עלי דפנה, פלפל לסוגיו, וכמובן מלח ים

אנחנו תמיד משתמשים במטבח המסעדה במזון טבעי ולא מעובד, לפיכך נעדיף:

  • דגנים מלאים על פני דגנים מזוקקים
  • ירקות טריים
  • פירות טריים
  • תיבול בצמחי תבלין

עקרונות הבישול במטבח שלנו – 

  • ארוחה צריכה להיות מורכבת מירקות, פחמימות וחלבון. אם מחסירים אחד מהמרכיבים, תישאר תחושה של רעב. החלבון סוגר ארוחה.
  • אין לערבב שני סוגי חלבונים או שני סוגי פחממות באותה הארוחה.
  • לימון מוסיף המון טעם והמון בריאות
  • לא מטגנים
  • לא משתמשים במיקרו גל
  • מפחיתים בשומנים
  • משתמשים בירקות ופירות בעונתם
  • משתמשים בפירות וירקות בשלים ולא בוסר
  • כל הרכיבים שמגיעים אלינו למטבח נמצאים במצבם הטבעי בהחלט
  • רכיבים אורגנים בלבד
  • הפחתת שימוש בסוכרים ושימוש בממתיקים אלטרנטיבים כגון סטיוויה,סירופ אגאבה, סילאן, מייפל, דבש
  • אין אצלנו בכלל – חומרים כימיים, משפרי צבע, טעם, משמרים משום סוג
  • טריות טריות טריות