פסטו עשבים

מרכיבים
צרור פטרוזיליה
צרור בזיליקום
צרור שמיר
צרור נענע
4 כפות לימון
5 שיני שום
כפית מלח
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית
100 גרם פטה עיזים
50 גרם גרעיני חמניה

אופן הכנה
1. במעבד מזון לשים את כל העלים הירוקים ללא הגבעולים יחד עם מיץ לימון , השום והמלח.
2. לטחון למשחה ותוך כדי להזליף את שמן הקנולה והזית.
3. להוסיף את הפטה וגרעיני החמניה ולטחון שוב למרקם אחיד וחלק

פסטו זעתר

מרכיבים
2 צרורות של זעתר
צרור פטרוזיליה ללא גבעולים
4 שיני שום
4 כפות לימון
½ כפית מלח
קורט סוכר
¾ כוס שמן קנולה
100 גרם מוצרלה
50 גרם שקדים לא קלויים

אופן ההכנה
1. במעבד מזון לשים את כל הפטרוזיליה והזעתר המופרד יחד עם מיץ לימון , השום והמלח.
2. לטחון למשחה ותוך כדי להזליף את שמן הקנולה.
3. להוסיף את המוצרלה והשקדים ולטחון שוב למרקם אחיד וחלק

פסטו כוסברה

מרכיבים
3 צרורות של כוסברה ללא גבעולים
צרור פטרוזיליה ללא גבעולים
4 שיני שום
4 כפות לימון
½ כפית מלח
קורט סוכר
1/2 כוס שמן קנולה
¼ כוס שמן זית
100 גרם פרמזן
50 גרם אגוזי מלך או פקאן

אופן ההכנה
1. במעבד מזון לשים את הפטרוזיליה והכוסברה המופרדות יחד עם מיץ לימון , השום והמלח.
2. לטחון למשחה ותוך כדי להזליף את שמן הקנולה והזית.
3. להוסיף את הפרמזן והאגוזים ולטחון שוב למרקם אחיד וחלק.

ממרח פלפלים קלויים

מרכיבים
10 פלפלים אדומים
5 שיני שום (עדיף להשתמש בשום קונפי)
2 כפות מיץ לימון
10 עלי נענע
¼ כוס שמן זית
½ כפית מלח
50 גרם צנוברים

אופן ההכנה
1. לקלות את הפלפלים על אש גלויה או בתנור עד שהם משחירים מכל כיוון.
2. להעביר לקערה ולכסות בניילון נצמד. להניח בצד לחצי שעה.
3. להוריד את הניילון הנצמד ולנקות את הפלפלים מקליפתם ומהגרעינים.
4. לטחון במעבד מזון את כל המרכיבים למעט שמן הזית אותו יש להזליף לקראת הסוף באיטיות בכדי להגיע למרקם אחיד.

ממרח סלק ואגוזים

מרכיבים
3 סלקים חתוכים לקוביות קטנות
כף שמן זית
2 גבעולי טימין
½ כפית מלח
5 שיני שום (עדיף להשתמש בשום קונפי)
100 מ"ל יוגורט באפלו
50 גרם גבינת פרמזן
200 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה
1. לצלות בתנור את קובות הסלקים יחד עם שמן זית, מלח וטימין.
2. להניח בתבנית על נייר אפיה ולאטום עם ניר כסף. לצלות כשעה או עד שהסלקים רכים מאד.
3. במעבד מזון לטחון את אגוזי המלך.להוסיף את הסלק, השום, היוגורט והפרמזן ולטחון למרקם אחיד.