גם בלי המשק – הקסם נשאר
רבות כבר נאמר על מסעדת "משק ברזילי", שהחלה את דרכה במשק במושב ירקונה, ולאחר שנות פעילות רבות מצאה את עצמה עוברת לנווה צדק בעיר הגדולה. אז מה נותר לנו לומר? מלבד האוכל המופלא והאווירה המוקפדת, קיבלנו תחושה שאמנם אפשר להוציא את המסעדה מהמשק, אבל לא את המשק מהמסעדה
את מסעדת "משק ברזילי" יצא לנו להכיר עוד בגלגולה הקודם, כמסעדה בלב הירוק של מושב ירקונה. מאז עברה המסעדה שינוי משמעותי במיקומה (שכונת נווה צדק בתל אביב), אבל המהות נותרה: אוכל בריא שנעשה על טהרת חומרי גלם אורגניים.
על קצה המזלג:
המעבר לעיר כמובן שינה את הנוף שייחד את המסעדה הכפרית, אבל גם עשה לה טוב במובן מסוים: מרפסת מדליקה המאפשרת לאכול ולפטפט בנחת, לצד פריטי וינטאג' שמשלימים את האווירה היטב, הוסיפו למסעדה הרבה סטייל משלה.
שינוי נוסף ולא פחות משמעותי שנעשה במקום הוא מעבר הדרגתי (אך נחוש) לעבר טבעונות. אם בעבר הלא רחוק שילבה המסעדה בין מנות טבעוניות וצמחוניות, הרי שלפני מספר שבועות היא עשתה צעד נוסף ומשמעותי והותירה אופציות שאינן טבעוניות (צמחוניות) רק בארוחת הבוקר המוגשת במקום. כך למעשה הפך תפריט הצהריים והערב לטבעוני ב-100%.
אכלנו:
בימים כמו היום, בהם מסעדות טבעוניות נמצאת כבר בכל פינה (לפחות בכל הנוגע לתל אביב), קשה להתלונן על עודף מבחר, שהרי אם ניזכר בתקופה של בסך הכל כשנתיים אחורה מהיום, המבחר הטבעוני במסעדות רבות הסתכם לעיתים במאכלים כמו חומוס וצ'יפס, אז המבחר הוא למעשה כבר חצי נחמה. אז במשק ברזילי לא מרחמים, והתפריט הטבעוני במקום מגוון מאוד, מה שהותיר אותנו בפני בחירה לא פשוטה. החל מניוקי, פסטות ופיצה בגזרה האיטלקית, כלה בווג'י-בורגר כמחווה כמו-אמריקאית, נולדס מהמטבח האסיאתי, ואפילו כבוד למטבח ההודי שמתבטא במנת הטאלי והמסאלה דוסה.
אז מבחר יש, ומה לגבי איכות? התחלנו את הארוחה במנות ראשונות: טבעונינה, שהיא פלטת גבינות מפנקת שמוגשת לצד פוקצ'ה חמה, אנטיפסטי בליווי קרם שעועית לימה והמנה המדוברת פיורי די זוקינה, שאלו למעשה פרחי זוקיני ממולאים בקרם שעועית לימה ומטוגנים בשמן עמוק המוגשים על מצע איולי שום שיוציא אתכם מאיזון. המנות היו כולן נהדרות, אבל פרחי הזוקיני התבלטו במיוחדותם, בעוד הטבעונינה השאירה אותנו ללא מילים – כיצד ייתכן שהגבינות הללו באמת טבעוניות? זו בהחלט הייתה מנה נפלאה. האנטיפסטי היה עשוי היטב אבל בסך הכל כבר יצא לנו לטעום טובים ממנו.
פאי פקאן ללא גלוטן
פאי פקאן מופלא, ללא גלוטן
בגזרת העיקריות, כל המנות היו מעוררות השתאות: מנת המעורב הברזילי הייתה מנת הדגל, הטופו כיכב במרקם שמעורר תהייה – האם מדובר באמת באותו מרובע ספוגי שאליו אנחנו רגילים? גם הפטריות הוכנו היטב והוסיפו למנה, ובשילוב עם האורז קיבלנו מנה מיוחדת מאוד וכזו שקשה להפסיק לאכול. עוד טעמנו: ווג'י בורגר שהוגש בלחמנית סלק מאודה בגוון ורדרד שהוסיפה טוויסט מעניין למנה טבעונית מוכרת, ואת המסאלה דוסה, מנת דוסה מאורז אדום ועדשים כתומות שהתגלתה כקריספית וממכרת, בליווי שיפוד טופו טנדורי לצד שיפוד ירקות ובליווי צ'אטני קוקוס. המנה שהוכתרה כפחות מוצלחת בביקור הייתה מנת הניוקי שאמנם נשמעה בעלת פוטנציאל, אבל הגיעה אלינו בליווי פרוסות שום שרופות שגררו ארומה מרירה אשר השתלטה על המנה. מה לגבי הקינוחים? בשתי מילים: אל תוותרו. מנת חשוון היא "טריו סתיו", מוס אבוקדו וקרם פטיסייר בשילוב עם פרי עונתי (אנחנו טעמנו את המנגו) ומקלות מרנג מפנקים, מנה מיוחדת במינה שצריך פשוט לטעום בכדי להבין. אופציה נוספת ונהדרת לא פחות היא פאי הפקאן, שהוא גם ללא גלוטן.
שתינו:
כיאה למסעדה על טהרת המזון הבריא-אורגני, במשק ברזילי קיים מגוון רחב של שייקים. אנחנו טעמנו אחד מגזרת הבריאים ("אנרגיה מירבית") ואחד מגזרת המפנקים ("שייק מחבק"). שניהם היו טעימים ומצחיק היה לראות שכל אחד היה שלם מאוד עם הבחירה שלו. כנראה שמי שאוהב הרבה ירוק בשייק שלו יעדיף את הראשון, ולמי מביניכם שמעדיף את השייק שלו מתוק ומפנק יותר – המחבק תהיה בחירה נפלאה. רק שימו לב לא לשתות יותר מדי, שיישאר מקום לאוכל הנפלא…
בשורה התחתונה:
לא לוותר על "טבעונינה" וגם לא על המעורב ברזילי שישאיר אתכם בפה פעור. בגזרת הקינוחים, שני הקינוחים שטעמנו היו מעל ומעבר וההמלצה שלנו היא בעיקר להשאיר להם מקום כי לא תתאכזבו.

קישור לכתבה
גם בלי המשק הקסם נשאר