פלטת גבינות אגוזים טבעוניות, משק ברזילי
רוני קשמין | 01.11.2015 | גלריה הארץ

משק ברזילי הוא מוסד די ותיק, שהעתיק את מיקומו לפני למעלה משנתיים לפסטורליה הבורגנית של נווה צדק, אחרי עשר שנות פעילות במושב ירקונה. מאז ומתמיד היה מטבח המסעדה כזה שמתמחה בבישול בריא ואורגני אבל בשנים האחרונות מצעידה מירב ברזילי, הבעלים, את המקום קדימה – לכיוון מזון חי (Raw) וטבעוני. על המטבח של משק ברזילי אמוּן השף אופיר ג'ובאני, טבעוני בעצמו וקרניבור לשעבר שלמרבה האירוניה עבד בעבר במסעדת הבשר NG הסמוכה. כיום, ג'ובאני מתמחה בייצור גבינות טבעוניות, מה שמתבטא גם במנות שונות בתפריט. הבולטת בהן היא הטבעונינה, פלטת גבינות טבעוניות מבוססות אגוזים, שמוגשת עם סלטון, פלפלים קלויים ופוקצ'ה. מנה אחרת שאולי נשמעת גנרית עד משעממת היא הסלט היווני הטבעוני. בגרסתו המטובענת, משדכים לירקות העונה, לבצל המוחמץ, לזעתר ולזיתים – גבינת פטה אגוזים. בשבחי הסלט מעידה ברזילי עצמה: "כמה שהוא נשמע רגיל, ככה הוא לא פחות ממטורף". מעבר לכך, התפריט הוא כזה שמבוסס ירקות ופירות אורגניים, בדגש על טריות ועונתיות ובהתאמה – הוא מתחלף יחד עם עונות השנה, לפי החודשים העבריים. בינתיים, אם תמהרו – תמצאו סינייה של שנה חדשה, מנה של דלורית צלויה בסילאן ובמילוי עגבניות קונפי, מוקרמת בטחינה ומגיעה על מצע קינואה שחורה, יחד עם סלט עשבי תיבול ורימונים. ולקינוח יש גם טריו סתיו, שהוא קינוח המותקן משכבות של מוס אבוקדו (בדיוק כך), קרם פטיסייר וניל טבעוני שעשוי קוקוס וטפיוקה, מעליו קוביות מנגו טרי ומעל הכל – מקלות מרנג טבעוני שמכינים מלא פחות מאשר מי חומוס. אבל אל תסתפקו באחד – קחו גם את קינוח שבבי השוקולד הנא והטבעוני. ותהא ההנאה שלמה.

קישור לכתבה : http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/vegetarian/.premium-1.2765493