אם מוסיפים פירות לעוגה, זה אומר שהיא יותר בריאה? יתכן, מה שברור הוא שקינוח המכיל פירות תמיד יוצא טעים. הנה שלושה מתכונים שיהפכו את הקינוח שלכם לקצת יותר ידידותי לגוף

עוגת תפוחים וטחינה

כשאנחנו מחליטים לעשות דיאטה, רוב הסיכויים שלתפוח יהיה מקום משמעותי בתפריט הרזה החדש. הוא נחשב לפרי בריא מאד, לכן גם זכה לפתגם משלו: תפוח ביום מרחיק את הרופא (An Apple A Day Keeps The Doctor Away), ויש אומרים שאם שכחתם לצחצח שיניים בבוקר, מומלץ לאכול תפוח, שיעיל מאד בעבודת ניקוי השיניים והריח הטוב, רק אל תהפכו את זה למשהו קבוע.

למזלנו, אנחנו נהנים מתפוחים בכל עונות השנה ואפשר לגוון בין סוגי התפוחים השונים בעוגה.

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
6 תפוחים גדולים חתוכים לריבועים גסים
200 גרם חמאה
1 כף קינמון
125 גרם טחינה גולמית
350 גרם סוכר קנים אורגני
3 ביצים 330 גרם קמח מלא מנופה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
250 גרם יוגורט

עוגת תפוחים וטחינה (צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:
1. התפוחים: מחממים 50 גרם חמאה במחבת, מוסיפים את הקינמון ו-2 כפות סוכר ומקפיצים את התפוחים עד להשחמה, מצננים.
2. העוגה: בקערה נפרדת מקציפים יחד את שאר החמאה (150 גרם), טחינה גולמית וסוכר קנים עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. מוסיפים לתערובת את הביצים, מערבבים ובהדרגתיות מוסיפים קמח, אבקת אפייה ויוגורט.
3. מחלקים את התערובת לשתי תבניות ומפזרים מעל את התפוחים המוקפצים (כולל הנוזל).
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-40 דקות.

טארט אגסים וקרם שקדים

80% מהרכבו של האגס הם מים, אבל זה לא הופך אותו למתוק יותר. אם אתם רוצים לזכות בכל הויטמינים והמינרלים שיש ל להציע, אכלו אותו כשהוא בשל. אגס טרי הוא קינוח בפני עצמו, אבל גם כשהוא מצטרף לעוגה, הוא נפלא, משום שהוא הופך רך ומלא במיצים מתקתקים.

המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ):
לבצק:
275 גרם קמח
200 גרם חמאה
3 חלמון
60 גרם סוכר
לקרם השקדים:
200 גרם שקדים טחונים
200 גרם אבקת סוכר
160 גרם חמאה
2 ביצים
20 גרם קורנפלור
לאגסים בסוכר:
6-8 אגסים מקולפים, חצויים ומגולענים
1 ליטר מים
200 גרם סוכר
1 מקל קינמון

טארט אגסים וקרם שקדים (צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:
1. בצק: מאחדים את כל החומרים במעבד מזון או במיקסר: קמח, חמאה וסוכר, ובהדרגה מוסיפים את החלמונים. מניילנים את הבצק ומקררים אותו במשך שעה במקרר.
2. מרדדים את הבצק ומשטחים בתבנית ששומנה קלות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד להשחמה קלה (כ-15 דקות) ומקררים כ-10 דקות.
3. לקרם השקדים: מערבבים את החומרים יחד במיקסר למסה אחידה ומוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבבים שוב.
4. לאגסים בסוכר: מקלפים את האגסים, חוצים אותם ומוציאים את הגלעינים. מרתיחים אותם במים עם הסוכר והווניל עד לריכוך האגסים.
5. הרכבת העוגה: מורחים את קרם השקדים על הקלתית האפויה, מפזרים מעל את האגסים המבושלים שחתוכים לפרוסות דקות ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהאגסים משחימים ומתייצבים.

תאנים אפויות בטאבון

זה אולי ישמע לכם מוזר, משום שאנחנו אמורים להימצא בעונת החורף, אבל פה ושם עוד אפשר למצוא תאנים טריות, בעיקר משום שאצלנו העונה החורפית מספק יותר שמש מאשר גשם. ואם מצאתם כמות גדולה של תאנים טריות וקניתם אותן, רגע לפני שהן נהיות ממש רכות, אפשר להכין את הקינוח המצוין הזה
המרכיבים:
1 סלסלת תאנים
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
1 כוס יוגורט
2 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל אורגנית

תאנים אפויות בטאבון (צילום: ירון ברנר)