-
על רגל אחת: 4 מתכונים עם פטריות 05.02.2020
הצמחונים מכירים את הפטריות כתחליף מצוין לבשר בשל היכולת שלהן להפוך לעסיסיות ומלאות טעם בעת הבישול. אנחנו מכינים איתן ממרח, סלט, המבורגר ואפילו סטייק. יש בה משהו קריר, אירופאי כזה, בפטרייה. אמרת פטרייה, ומייד נדבק אליה "לאחר הגשם", ואתה נכנס בעיני רוחך ליער עבות טובל בעננים, נזהר שלא לרמוס במגפיך ננס חבוש מצנפת שהגיח מבית […]
-
צימוקים הם עולם ומלואו 29.01.2020
עוגה ולחם נפלאים לט"ו בשבט: לחם צימוקים עשיר ועוגת תבלינים עם סילאן, שמכינים בלי התפחה ובמהירות שיא פירות קיץ יבשים – משמשים, תאנים ושזיפים – מסמלים את ט"ו בשבט. אבל כשמדברים על הפירות היבשים של החגים, שוכחים לפעמים את אחד האהובים שבהם – צימוקים. אלפי שנים שהאדם מייצר צימוקים. בוצרים את הענבים בקיץ ומשאירים את […]
-
חובזה אהובתי 29.01.2020
אין כמו לצאת לשדות ולחצרות האחוריות ולמלא שקיות בחובזה בריאה ועשירה בטעמים זהו צמח ירוק, מזין ועשיר בברזל, שאפשר להכין ממנו שפע של מנות נפלאות. האם מדובר בתרד? לא ולא! 4 מתכונים של עלי חלמית הבר, המוכרת בשמה העממי חובזה: חביתה, קלצונה מוצרלה ואפילו קציצות טבעוניות עם תפוחי אדמה. כשבן זוגי הירושלמי שומע את המילה […]